discussion of papers
TESTING

Sogeti België wint 7-jarig testingcontract bij Federale Overheidsdienst Financiën

Sogeti heeft een zevenjarig testingcontract gewonnen bij de Belgische Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën. Sogeti zal de FOD Financiën ondersteunen in het testen van het onderhoud van het fiscale applicatielandschap. Dit omvat eveneens erg zichtbare applicaties zoals Tax On Web. De FOD Financiën houdt zich bezig met de financiën van de federale overheid, met name de belastingen en de staatskas. Met bijna 23.000 werknemers is dit het grootste federale departement van België.

Sogeti stapt in een co-sourcing model waarbij de organisatie mensen en middelen bezorgt die de FOD Financiën ondersteunen in haar operationele testactiviteiten. Sogeti zal het departement ook bijstaan in de ontwikkeling van interne testmethodologieën zodat de FOD zijn eigen testmaturiteit verder ontwikkelt en zich kan toespitsen op zijn kerncompetenties.

“Een betrouwbare en continue werking van software en applicaties is cruciaal voor deze Federale Overheidsdienst”, stelt Steven Van Schil, Testing Practice Executive bij Sogeti Belux. “We zijn dan ook fier dat de FOD Financiën ons geselecteerd heeft als partner voor de oplevering van dergelijk kwaliteitsniveau. Dit bevestigt onze expertise in testing services en de waarde van onze gestructureerde testmethodologie.”

Met deze samenwerking wil de FOD Financiën een verhoogde efficiëntie en duurzaamheid van zijn fiscale applicaties, een gewaarborgd kwaliteitsbeheer en een vermindering van de kosten realiseren. Sogeti België is een gekende, vertrouwde partner voor de FOD Financiën. Van 2011 tot 2013 was de organisatie al verantwoordelijk voor de oprichting van het testcompetentiecenter van de FOD Financiën.  

 

todo todo
CONTACT
  • Paul Haesaerts
    Paul Haesaerts
    Marketing Manager BeLux
    +32 478 64 49 04