banner
PRESS RELEASES
TESTING

WORLD QUALITY REPORT 2016-2017

World Quality Report 2016: bedrijven lopen gevaar, 68 procent niet in staat om IoT-werklast te dragen. Digitale transformatie blijft stuwende kracht IT-strategie en zet extra druk op kwaliteitsgarantie en -testing voor levering toegevoegde waarde aan klant en concurrentievermogen.

Brussel, 14 september 2016 –  Capgemini, wereldwijd aanbieder van consulting-, technologie- en outsourcingdiensten, en Sogeti, haar technologie en engineering services filiaal, maken vandaag de resultaten bekend van het World Quality Report 2016. Dit rapport is gepubliceerd in samenwerking met Hewlett Packard Enterprise (HPE) en onderzoekt de status van de kwaliteit- en testingpraktijken voor applicaties overheen meerdere industrieën in 32 landen. Het rapport onthult onder meer dat 85% beweert dat IoT-producten onderdeel zijn van hun business operations. Desondanks heeft 68% geen teststrategie voor dit specifieke aspect van IT.

 

Organisaties die onder druk staan om nieuwe digitale producten en diensten uit te rollen vinden moeilijk een evenwicht tussen ontwikkelingssnelheid- en -kwaliteit bij de uitrol van Internet of Things (IoT)-technologie. Dit jaar verminderde het budget voor kwaliteitsgarantie (qualtiy assurance - QA) en -testing tot 31%, en dat na een significante en verontrustende stijging van 18% naar 35% gedurende de vier voorgaande jaren. Ondanks de daling van dit jaar, is er een algemene voorspelling dat de uitgaven zullen stijgen tot 40% in 2019.

 

Informatiegestuurde QA- en testing stimuleert efficiëntie en beperkt kosten

Uit het World Quality Report van dit jaar blijkt dat veel bedrijven machinegebaseerde intelligentie aanwenden  voor kostvermindering en efficiëntieverhoging doorheen de organisatie. De stijgende inzet van digitale technologieën gebruikt grote happen uit het budget. Bedrijven vinden het een uitdaging om innovatie in evenwicht te brengen met de kosten. 48% slaagt er niet in om aan de contrasterende vereisten te voldoen die horen bij het beheer van meerdere testomgevingen. Om dit tegen te gaan, roept het rapport op tot meer investeringen in informatiegestuurde QA om kwaliteitsissues te identificeren en te voorspellen alvorens ze voorkomen.

 

Agile en DevOps steeds meer gebruikt

Het rapport van dit jaar toont ook een stijging in het gebruik van agile testmethodes en DevOps om de uitrol van nieuwe producten en diensten te versnellen. Toch staat 44% weigerachtig tegenover de integratie van testingteams in de initiële planningsfase, in de overtuiging dat het de ontwikkelingssnelheid afremt, waarbij ze onopzettelijk de beveiliging in gedrang brengen. Het rapport stelt dat de uitdagingen bij de implementatie van DevOps verder gaan dan problemen met de kwaliteitsgarantie. Daarnaast riskeren bedrijven de voordelen van DevOps te isoleren indien ze niet in staat zijn de business silo’s af te breken. In een poging de bijkomende kosten van deze nieuwe technologieën in evenwicht te brengen, implementeert 40% van de bedrijven predictive analytics om zo veel mogelijk van de testing pipeline te automatiseren.

 

Hans van Waayenburg, Lid van de Group Executive Committee en Leader van de Testing Global Service Line, Capgemini Group zegt: “Het World Quality Report van dit jaar toont een stijgende noodzaak voor bedrijven om een volwassen, strategische benadering aan te nemen voor kwaliteitsverzekering  en -testing. Digitale transformatie biedt een enorm groeipotentieel, maar kan enkel gerealiseerd worden wanneer het engagement van klanten en andere stakeholders actief verhoogd wordt. Bedrijven moeten proactief de silo’s afbreken tussen business, ontwikkeling, kwaliteit en operations. Zij moeten agile en DevOps gebruiken om te focussen op de meerwaarde voor de klant en relevantie voor de business. Om competitief voordeel te behouden, moeten QA- en testorganisaties evolueren naar een geautomatiseerd test-ecosysteem, predictive analytics en op intelligentiegebaseerde kwaliteitsverzekering en -testing. Zo kunnen zij bedrijfsresultaten verzekeren. “

 

“Met software die onze interacties en relaties stuwt, ligt de focus van testing nu op de volledige gebruikerservaring,“ legt Raffi Margaliot, Senior Vice President en General Manager, Applications Delivery Management, HPE Software uit. “Het rapport van dit jaar benadrukt dat beveiliging, gebruikerservaring en kwaliteit meer dan ooit van belang zijn. Deze elementen zijn de bouwstenen die verzekeren dat organisaties de nodige snelheid, kwaliteit en schaalgrootte hebben om succesvol te zijn.”

 

Terwijl het Internet of Things een steeds belangrijkere gaat rol spelen binnen de bedrijfsvoering, moet elke organisatie een op risico gebaseerde teststrategie implementeren die een veilig ecosysteem voor testen creëert. Om dit te realiseren adviseert het rapport bedrijven te investeren in as-a-service-oplossingen voor het beheer van testomgevingen, databeheer en de uitvoering van testen. Daarnaast moeten ze investeren in hogere engineeringniveaus in hun testteams zodat de integriteit van het systeem behouden blijft en innovatie gestimuleerd wordt.

 

Onderzoeksmethodologie

 

Voor het World Quality Report, dat al sinds 2009 wordt gepubliceerd, zijn dit jaar 1.600 IT-specialisten uit 32 landen geïnterviewd. Het is het enige wereldwijde rapport over de kwaliteit van applicaties en trends in testing. Voor deze achtste editie werd data verzameld via computergestuurde telefonische interviews. Op basis van een analyse van zes types respondentgroepen (CIO, VP Applicatie, IT-directeur, QA/ Testing Manager en CDO/ CMO, en CTO/Product Head) zijn voor dit rapport respondenten uit de hele wereld geïnterviewd via kwantitatieve gesprekken, gevolgd door kwalitatieve diepte-interviews.

 

Het volledige World Quality Report 2016 kan gedownload worden op http://www.worldqualityreport.com/

 

Over Capgemini

Met meer dan 180.000 werknemers en aanwezig in 40 landen is Capgemini een van de wereldleiders op het vlak van consulting, technologie en outsourcing. De Groep realiseerde een omzet van 11,9 miljard euro in 2015. Samen met haar klanten creëert en levert Capgemini business en technologie oplossingen die hun noden vervullen en de resultaten opleveren die ze wensen. Als sterk multiculturele organisatie heeft Capgemini haar eigen manier van werken ontwikkeld, the Collaborative Business ExperienceTM, en werkt het met haar wereldwijd productiemodel “Rightshore®”. Meer informatie vindt u op www.be.capgemini.com.

 

Over Sogeti

Sogeti is marktleider in technologie- en softwaretesting, gespecialiseerd in applicatie-, infrastructuur- en engineeringdiensten. Sogeti biedt vooraanstaande testing, business inteligence & analytics, mobile, cloud en cybersecurity-oplossingen. Hierbij combineert het methodologieën van wereldklasse met haar globaal delivery model, Rightshore®. Bij Sogeti werken meer dan 20.000 professionals in 15 landen, met een sterke lokale aanwezigheid in meer dan 100 vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Indië. Sogeti is een volledige dochteronderneming van Cap Gemini S.A. en staat genoteerd op de Beurs van Parijs. Voor meer informatie: www.sogeti.com

todo todo
CONTACT
  • [Missing text '/common/noimage' for 'Dutch']
    Anneleen Matthé
    Operations Manager Digital
    +32 499 59 68 97