Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Sogeti, sinds 1967 - Een naam, een betekenis

Misschien realiseert U zich het niet maar de naam van ons bedrijf heeft een concrete betekenis. Sogeti werd opgericht op 1 oktober 1967 door Serge Kampf die een sterke behoefte naar technische ondersteuning herkende op de Franse markt. Serge Kampf wou dat de naam van het bedrijf zich weerspiegelde op de waarde van zijn services.

Sogeti betekent « SOciété pour la Gestion de l’Entreprise et le Traitement de l’Information »

Tal van onze klanten stellen zich vragen over ons logo. Terwijl dit zich verschillende keren heeft getransformeerd gedurende de vele jaren, blijft de rode schoppen aas het symbool van ons bedrijf. Waarom? De schoppen aas is de sterkste kaart bij het bridgen, een spel dat onze oprichter vaak speelde en het rood werd gekozen omwille van het enthousiasme en de dynamiek van dit bedrijf.

Sogeti heeft tal van veranderingen door de jaren heen gekend. Ten gevolge van verschillende overnames, zijn er heel wat veranderingen gebeurd die het Sogeti van 1967 onderscheid ten opzichte van het Sogeti van vandaag.  

De vennootschap Sogeti die in 1967 werd opgericht, heeft Cap overgenomen in 1973 en Gemini Services in 1974 en is dus de vennootschap Capgemini geworden zoals iedereen dat vandaag kent. Als de naam niet gebleven was, had Serge Kampf altijd het schoppen logo behouden dat tot vandaag nog altijd het symbool is van deze vennootschap.

Terwijl Capgemini zich wereldwijd concentreert op de levering van diensten, groeide de behoefte steeds meer om terug naar de oorsprong van de missie van Sogeti te gaan: IT services leveren met een sterke lokale aanwezigheid. Het is op basis daarvan dat Sogeti opnieuw werd gelanceerd in 2002 met een originele missie: Lokale IT services leveren in de landen waar we actief zijn.

Sogeti is een zusteronderneming van Capgemini. Zij vormen samen de Capgemini Holding die beursgenoteerd is te Parijs.

todo todo