BI & Analytics

Beschikt uw organisatie over de juiste informatie om de besluitvorming aan te scherpen en te versnellen?

Ons aanbod

In het kader van Business Intelligence en analytics bieden we drie duidelijke, specifieke diensten:

BI Next
Wij beoordelen de maturiteit van de Business Intelligence van uw organisatie.
Big Data
Verzamel gegevens waar dat voorheen niet kon met traditionele middelen.
BI Service Center
Industrialiseer uw BI-levering.

Van rapporteren naar prestatiebeheer en business analytics

Tal van organisaties gebruiken oplossingen inzake Business Intelligence (BI) ter ondersteuning van de besluitvorming. Soms gebruiken ze al jaren Business Intelligence-technieken, maar toch staan veel bedrijven nog altijd voor grote uitdagingen met betrekking tot informatiebeheer. Gebruikers hebben niet tijdig toegang tot de juiste informatie of in de juiste context; verschillende BI-tools gebruiken verschillende gegevensbronnen; gegevens zijn inconsistent; er is sprake van informatiesilo's in ongelijkwaardige systemen; datavolumes blijven exponentieel groeien; er worden onbetrouwbare voorspellingen geproduceerd; naleving van normen blijkt problematisch... Om zulke problemen op te lossen, is een weldoordachte benadering vereist.

Sogeti vindt dat programma's met betrekking tot Business Intelligence en prestatiebeheer moeten worden geïmplementeerd in de hele organisatie. Ze zijn immers strategisch en vereisen nauwe samenwerking tussen IT en het bedrijf, alsook een sterk bestuur om de BI-strategie van de organisatie te helpen identificeren, leveren en onderhouden.

Sogeti kan u helpen uw BI-initiatieven te structureren en uw bedrijfsdoelen te realiseren.

Oplossingsgerichte aanpak

Ons veelomvattende en brede aanbod van BI-diensten is gericht op de 'denkcyclus' met onze oplossing BI Next, de 'bouwcyclus' met ons BI Center of Excellence en de 'actiecyclus' met onze BI Analytics & Statistics Factory.

De denkcyclus - BI Next
De denkcyclusoplossing van Sogeti ondersteunt uw organisatie aangaande Business Intelligence door inzicht te bieden in uw BI-maturiteit en door een route voor de toekomst uit te stippelen. Na een beknopte analyse leveren onze experts pragmatische diagnoses van kritische gebieden: strategieën, maatregelen, beleidslijnen en standaarden, organisatie, technologie, processen en informatiebeheer. Dit gebeurt door gesprekken te voeren met en vragenlijsten voor te leggen aan betrokkenen uit IT en verschillende afdelingen van het bedrijf. De voornaamste deliverables zijn As-Is- en To-Be-scorekaarten en een routekaart voor de BI-strategie.

Wij focussen op een kortetermijnprogramma dat snelle levering en rendement op investeringen oplevert, en daarnaast op een langetermijnplan dat de strategie en prestaties van de organisatie kan ondersteunen. Het voorgestelde evolutietraject maakt ingrijpende procesverbeteringen mogelijk die operationele uitmuntendheid zullen faciliteren.

De bouwcyclus – BI Center of Excellence
Nadat er een gepaste BI-routekaart is uitgestippeld voor uw organisatie, is Sogeti de ideale partner voor de uitvoering ervan dankzij zijn BI Center of Excellence. Deze uitvoering omvat de verschillende componenten van een BI-transformatieproject:

 1. BI-architectuur (kader en best practices)
 2. Datakwaliteit, data governance en stamgegevensbeheer
 3. Datamigratie
 4. Data warehousing en data-integratie
 5. Mogelijkheden voor rapportering, dashboards en waarschuwingen


Uit elk van deze componenten brengt het BI Center of Excellence de processen, KPI's, methodieken en best practices samen die Sogeti heeft onthouden uit tal van projecten. Dankzij deze collectieve ervaring kunnen we kostenefficiënte, waardevolle en schaalbare BI-oplossingen bieden.

Via de bouwcyclus wordt data getransformeerd in waardevolle en specifieke informatie waarmee de prestaties van uw bedrijf kunnen worden gecontroleerd en geanalyseerd, en uw besluitvormingsprocessen ondersteund.

De actiecyclus – BI Analytics & Statistics Factory
Vaak volstaat het niet om alleen goede rapporten over uw bedrijfsgegevens te hebben. Er kan nog bruikbare informatie verstopt zijn in uw BI-omgeving. Om uw bedrijf te helpen betrouwbare voorspellingen te maken, kunt u vertrouwen op de BI Analytics Factory van Sogeti.

Deze beantwoordt vragen als: “Wat gaat er nu gebeuren?”, “Wat is het optimale scenario?” en “Wat als...?” De antwoorden op deze vragen helpen u de verkoop en voorraadniveaus voor de komende maand te voorspellen, de relatie met knelpunten te begrijpen en de prestaties van uw middelentoewijzing te verbeteren. Ze wijzen ook uw meest doeltreffende commerciële activiteiten en winstgevende klanten aan, wat u in staat stelt om uw marketing te optimaliseren en campagnes ter preventie van klantenverloop vorm te geven.

De BI Analytics Factory van Sogeti helpt u om de stap te zetten van reactieve naar proactieve besluitvorming. Wij beschikken over de juiste expertise voor al uw bedrijfsanalytische behoeften.

 1. Gegevensverwerking en statistische analyse: Onze statistici en domeinexperts helpen u bij datamining van voorheen onbekende verbanden tussen verschillende elementen van uw bedrijf, voorspellende analytics en projecten inzake informatiekwaliteit.
 2. Ontwikkeling van statistische applicaties: Met de toonaangevende tools op de markt ontwikkelen wij statistische data warehouses om u een solide basis voor uw bedrijfsanalytics te bieden.
 3. Samenwerkingsprojecten: Wij gooien niet enkel onze expertise in methodieken en statistiek in de strijd, maar werken ook samen met bekende universiteiten en sectorexperts in het kader van opleidingen op maat, praktische workshops en seminaries, om de meest geschikte oplossing voor uw bedrijf te vinden.


Als uw organisatie een overheidsbedrijf is, kunt u ook een beroep doen op de Statistics Factory van Sogeti, onze oplossing voor de openbare sector. Wij zorgen voor de E2E-productie van uw statistische rapporten en begeleiden u met het beheer, de vertrouwelijke behandeling, de publicatie en de elektronische distributie van uw statistische rapporten, en dat volgens strenge officiële normen.

Waarom Sogeti?

Er zijn tal van redenen om Sogeti te kiezen als BI-partner:

Bewezen voordelen
De pragmatische benadering van Sogeti garandeert dat de voorgestelde oplossingen een positieve impact hebben op uw bedrijf. Wij stelle altijd snelle winst en verbeteringen op korte termijn voor, zodat klanten al in slechts enkele weken de voordelen zien.

Een deskundige community
Onze BI-specialisten combineren technologische expertise aan uitstekende specifieke kennis in de voornaamste sectoren, namelijk de openbare sector, telecom en nutsbedrijven. Ze worden ondersteund door het samenwerkingsplatform van Sogeti, dat onze BI-community in staat stelt om best practices te ontwikkelen en te delen. Deze community van deskundigen biedt klanten de lokale ondersteuning die ze nodig hebben én de garantie van een erg ruime expertise.

Ons BI Center of Excellence en BI Analytics & Statistics Factory worden ondersteund door meer dan 500 professionals uit 15 landen die organisaties overal ter wereld helpen om beter te presteren.

Krachtige levering
Alle oplossingen zijn op maat van uw specifieke behoeften en omgeving, en worden geleverd door de meest geschikte combinatie van onshore en offshore middelen.

Allianties en partnerschappen
Sogeti heeft sterke internationale allianties met IBM, Microsoft en SAS, alsook lokale partnerschappen met de voornaamste BI-spelers. Deze nauwe samenwerkingsverbanden stellen Sogeti in staat om de beste producten en technologieën te leveren om aan uw behoeften tegemoet te komen.

Klanttevredenheid
Sogeti werkt samen met een groot aantal klanten in Europa en wereldwijd aan kostenefficiënte, productieve Business Intelligence-projecten. Onze klanten kunnen bevestigen dat hun samenwerking met Sogeti de kwaliteit, efficiëntie en prestaties van hun BI-omgeving ten goede is gekomen.

 

 

contact
 • Cedric Derom
  Cedric Derom
  Expert leader BI
  +32 (0)2 538 92 92