Data Scientist and Statistics Lab

Een van de verborgen parels van Sogeti is zijn kerncompetentie in Statistical Analysis en de aanwezigheid van een kernteam van datawetenschappers. Dit team van Sogeti Luxembourg werkt achter de schermen al meer dan 10 jaar nauw samen met Eurostat, en helpt hen bij verschillende belangrijke publicaties en initiatieven.

De datawetenschappers zijn het neusje van de zalm, wat ertoe bijdraagt dat Sogeti Luxembourg de nummer één BI-dienstverlener is bij Sogeti Luxembourg. Sogeti Luxembourg heeft de unieke combinatie van IT en statistiek in hetzelfde bedrijf. Op die manier kan het een complete, end-to-end-oplossing voor projecten leveren. De uitgebreide ervaring die Sogeti heeft opgebouwd, heeft ons ertoe geleid een geïntegreerde multidimensionele benadering te ontwikkelen (statistical engineering) die de hele statistische productieketen omvat, met name:

 1. Dataverzameling
 2. Dataverwerking
 3. Data-uitwisseling (bv. d.m.v. SDMX, eDAMIS etc.)
 4. Statistische data-analyse:
 5. Domeinexpertise
 6. Knowhow publiceren


Als leiders in hun domein hebben de datawetenschappers een actieve rol gespeeld in de ontwikkeling van oplossingen voor de uitwisseling van statistische gegevens in Europa, in het bijzonder SDMX en EDI. Bovendien zijn ze experts inzake SAS, ETL-tools en -methodieken, datamining, datakwaliteit en -auditing, Business Intelligence en beheer van bedrijfsinformatie. Zij zijn bekwaam om te werken met het technologieplatform dat de klant aanlevert, ongeacht of het om Microsoft, Oracle, IBM of een ander bedrijf gaat.

Voornaamste onderscheidende kenmerken

Een van de voornaamste criteria waarmee Sogeti zich ter zake onderscheidt, is facilitatie en de opleidingen die het mede organiseert in het domein statistiek. De evenementen en opleidingen omvatten administratieve en financiële opvolging, voorbereiding van content en mobilisatie van experts. Een belangrijk aspect van elk project inzake Business Intelligence is aanname, en ook wat dat betreft kunt u de beproefde methodiek en benadering van Sogeti vertrouwen.

“Data is the new oil” en dit team kan bijkomende inzichten bieden op basis van uw bestaande dataset. Deze inzichten kunnen zowel de omzet als het bedrijfsresultaat verbeteren door kostenbesparingen, goede marktpenetratie, klantensegmentatie en andere optimaliseringen.

Een team van wereldklasse

Als u op zoek bent naar datawetenschappers van wereldklasse, met ervaring in statistiek en analytics, dan bent u bij Sogeti Luxembourg aan het juiste adres. Op zoek naar datawetenschappers gespecialiseerd in economie, financiën, demografie en sociale omstandigheden, milieu, energie, transport, landbouw, gezondheidszorg, ...? Die vindt u bij ons. Het is ons genoegen u dezelfde graad van professionaliteit, privacy en succesvol leveringsvermogen te bieden als al Eurostat geniet. Ons flexibele model ondersteunt onsite behoeften, een RightShore™-benadering en een statistics-as-a-service-model.

todo todo
CONTACT
 • Cedric Derom
  Cedric Derom
  Expert leader BI
  +32 (0)2 538 92 92