cloud

Cloud

Baanbrekende technologieën zorgen voor nieuwe uitdagingen en nieuwe mogelijkheden.

Het gebruik van IT-systemen verandert in ijltempo nu organisaties de grotere flexibiliteit, betere implementatiesnelheid en lagere kosten van cloudtechnologie benutten. Klanten worden voor een gefragmenteerd, snel evoluerend landschap van nichetechnologie en dienstverleners gesteld, wat het moeilijk maakt om een samenhangende organisatie te behouden.

Cloud is nu een ware aandrijver van bedrijfsverandering geworden, doordat het een reeks publieke en private diensten samenbrengt in een pakket gekenmerkt door beweeglijkheid, schaalbaarheid, eenvoud en speed-to-market. Wij beschouwen cloud als een alomtegenwoordig ontwerpprincipe in alles wat we leveren, een principe dat ons end-to-end portfolio van oplossingen voor onze klanten ondersteunt.

Sogeti kan de maturiteit van infrastructuur en applicaties beoordelen in het kader van een migratie naar cloudoplossingen. Omdat ieder bedrijf uniek is, helpt Sogeti u om cloud- en non-cloudsystemen te integreren, de barrières tussen uw interne organisatie en externe leverancier af te breken, en te navigeren in een groeiend ecosysteem van klanten en partners. Sogeti ontwerpt, bouwt en beheert de cloudoplossing die bij uw organisatie past.

 

Overzicht van het aanbod

Cloud is een centraal concept in de SMAC(T)-revolutie (sociaal, mobiel, analytics, cloud, Internet of Things) die de volledige digitale transformatie van uw bedrijf mogelijk maakt, met steeds meer oplossingen die als dienst aangeboden worden. Cloud stelt bedrijven in staat om hun werking te verbeteren en toenadering te zoeken tot hun klanten, met minimale overheadkosten en maximaal bereik.

 

Sogeti stelt zijn volledige portfolio van oplossingen en expertise ten dienste om voor uw bedrijf meerwaarde te creëren bovenop uw cloudinfrastructuur.

 1. Cloud voor sociaal
 2. Cloud voor mobiele / digitale diensten
 3. Cloud voor BI en analytics – Big Data
 4. Cloud voor Internet of Things
 5. Cloud voor testing en testing platform-as-a-Service
 6. Cloudbeveiliging

 

Ontdek hier de OneDeliver offering:

 

Ecosysteem Sogeti cloud

Het cloud-ecosysteem is razendsnel aan het evolueren en rijpen, wat een snellere, iteratieve benadering inzake innovatie vergt. Sogeti benut zijn allianties met IBM en Microsoft, en zijn ecosysteem van partners (HP, ServiceNow, CA, Google, ...) om klanten te ondersteunen in hun cloudtransformatie. 

 1. De cloud met IBM (bv. PureFlex, Softlayer)
 2. De cloud met Microsoft (bv. Azure, CloudOS, Office 365)

Ons cloudaanbod - een overzicht

Start / Uw oplossingen / Infrastructuurdiensten / Cloud / Cloudaanbod

Ons zesdelige cloudaanbod en onze alliantiegerelateerde oplossingen stellen ons in staat om u bij elke stap naar de cloud bij te staan.

Cloud voor sociaal

Samenwerking en innovatie stimuleren, zowel intern als over het gehele ecosysteem, is een must. CIO's dienen hun IT-infrastructuur en -processen aanpassen om sociale interactie mogelijk te maken en medewerkers aan te moedigen om te communiceren, samen te werken, kennis te delen en informatie te ontdekken.


Sogeti helpt bedrijven om samenwerkingsoplossingen (zoals Sogeti Social Intranet) te bedenken, ontwikkelen en implementeren, zodat een vlotte overgang mogelijk wordt van een traditioneel, top-down en communicatiegericht intranet naar een meer interactief en sociaal intranet: een intranet waar kennis zijn gebruiker vindt.

Cloud voor mobiele / digitale diensten

Het groeiende gebruik van mobiele toestellen (smartphones en tablets) transformeert de manier waarop bedrijven werken, zowel intern als in hun toeleveringsketen, en zelfs met betrekking tot hun klanten. Cloud wordt de enige manier om de almaar groeiende vraag naar opslagruimte en rekenkracht, kostenefficiëntie en toegankelijkheid het hoofd te bieden.


Sogeti is een pionier inzake het leveren van vooraanstaande digitale en mobiele applicaties met volledige back-end integratie aan toonaangevende klanten over de hele wereld. Met aandacht voor de unieke behoeften van elk bedrijf bieden we onze expertise en diensten aan in incrementele en modulaire leveringsmodellen. Voor een betere kasstroom kunnen we u zelfs een model voor betaling per toestel bieden.

Als regisseur van uw bedrijfsmobiliteit biedt Sogeti oplossingen die u van mobiele opportuniteit naar competitief voordeel leiden, terwijl cloudtechnologie wordt benut om de schaalbaarheid en beschikbaarheid te maximaliseren.

Cloud voor BI en analytics – Big Data

Het vermogen om interne en externe gegevens te benutten wordt het belangrijkste criterium waarmee leiders zich onderscheiden van de rest van de markt. Internet of Things raakt steeds meer ingeburgerd en genereert enorme hoeveelheden data die, indien juist gebruikt, voor productontwikkeling en dienstinnovatie kunnen zorgen. Maar gegevens analyseren en te gelde maken is duur. Cloud is de eenvoudigste manier om deze uitdaging aan te gaan en om schaalbaarheid en kostenefficiëntie te garanderen.

Sogeti ontwikkelt concrete BI-oplossingen zoals Sogeti Sentiment Analyzer, waarmee het in samenwerking met zijn partners cloudtechnologie inschakelt om algehele facilitatie van het volledige BI en A-aanbod te realiseren.

Cloud voor Internet of Things

Mobiele technologie heeft nog maar eens een reuzensprong gemaakt met wat wel eens de meest baanbrekende innovatie sinds cloudcomputing zou kunnen zijn. Alledaagse voorwerpen zoals brillen, horloges, kleren, schoenen, meubels worden 'smart' dankzij geïntegreerde sensors, het begin van het fenomeen Internet of Things of IoT.

Zulke innovaties zijn enkel mogelijk dankzij Big Data-technologie, en cloudoplossingen zijn daarbij een onmisbare schakel. Sogeti gebruikt cloudtechnologie en -oplossingen om te beantwoorden aan de behoefte aan een flexibele infrastructuuromgeving die samen met uw bedrijf groeit.

Cloud Testing Platform

De toonaangevende, gespecialiseerde testingactiviteit van Sogeti en Capgemini beschikt over 9500 testprofessionals en jarenlange expertise in innovatie, bedrijfsgerichte quality assurance en testingdiensten. Daarnaast kan Capgemini bogen op 40 jaar ervaring met datacenterdiensten, waardoor beide partners een vooraanstaande rol bekleden met betrekking tot cloud computing voor bedrijven, dankzij een rijk portfolio van schaalbare, betrouwbare en cloudgebaseerde computer- en opslagdiensten voor duizenden eindgebruikers.

Cloudbeveiliging

Sogeti is zich terdege bewust van het feit dat beveiliging een obstakel kan zijn om te migreren naar de cloud. Wij bieden een van de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen op de IT-markt, van GRDC (Governance, Regulation, Compliance) tot managed services (Security Operation Centers). Wij zetten onze uitgebreide ervaring met het beveiligen van de cloudinfrastructuur van onze klanten in om u de beste oplossing voor uw IT-omgeving te leveren. Onze beveiligingsexperts helpen u om beveiligde toegang, gegevenssoevereiniteit en naleving van lokale voorschriften te waarborgen.

De cloud met IBM

Door strategische overnames breidt IBM zijn technologische aanbod voortdurend uit; Sogeti zorgt dat zijn teams over unieke deskundigheid met betrekking tot het allesomvattende portfolio van IBM beschikken, zodat onze klanten een optimale oplossing krijgen.

 1. SoftLayer: Samengebundelde architectuur met gemeenschappelijk beheer en programmeringsinterface die bare-metal servers koppelt aan openbare cloud instances en private cloudimplementaties in verdeelde hybride architecturen
 2. IBM PureFlex: Een compleet infrastructuursysteem met geïntegreerd chassis, compute nodes, opslag en networking, met de mogelijkheid om de behoefte aan middelen te meten en te voorzien, teneinde de infrastructuur te optimaliseren.

De cloud met Microsoft

Sogeti werkt nauw samen met klanten: we begeleiden hen naar de beste cloudoplossingen voor hun bedrijf en helpen hen sneller de vruchten ervan te plukken. We beschikken over aanzienlijke ervaring in het leveren van een volledig assortiment openbare, private en hybride Microsoft-oplossingen. De afgelopen jaren hebben we volledige bedrijven naar Office 365 en Azure gemigreerd, grote applicatie-ontwikkelingen en -tests gerealiseerd in Azure, multifactor authenticatie van mobiele applicaties uitgevoerd, StorSimple en Azure opslag geïmplementeerd, en nog veel meer.

 1. Azure Infrastructure-as-a-Service: Sogeti levert Windows Azure-omgevingen (IaaS, PaaS) in een open en flexibel openbaar cloudplatform dat u in staat stelt om snel applicaties te bouwen, implementeren en beheren.
 2. Testing en ontwikkeling Platform-as-a-Service: Sogeti is een one-stop shop. Wij ontwikkelen, testen en draaien uw apps als een dienst op Azure.
 3. Microsoft Cloud OS: Sogeti heeft een diepgaande kennis van de diverse producten van Microsoft en kan u helpen uw eigen private cloud te bouwen.

todo todo
contacts
 • Mark Van Rafelghem
  Mark Van Rafelghem
  Operations Manager Infrastructure/ Cloud
  +322 722 12 45