Infrastructuurconsulting en -transformatie

Infrastructuurconsulting en -transformatie

Er verschijnen nieuwe spelers en technologieën op de markt. Een groeiende integratie van IT ter plaatse, gehoste IT en cloud maken de zaken complexer. De infrastructuurconsulting en -transformatie van Sogeti begeleidt u in dit snel veranderende landschap.

Wij transformeren infrastructuurdiensten om kostenefficiëntie en financieel prestatievermogen te realiseren, het bedrijf en IT op één lijn te brengen, risico's te reduceren en de ervaring van de eindgebruiker te verbeteren. Meer dan 10 jaar lang hebben consultants van Sogeti gewerkt aan de ontwikkeling van een reeks methodieken en diensten, zoals:

 1. Prestatiemonitoring en coördinatie van verschillende leveranciers
 2. Verbetering van uitgaven en sourcing
 3. IT-efficiëntie en ontwerp van diensten
 4. Governance en organisatorisch ontwerp
 5. Migratie van dienstenbeheer naar dienstenorchestratie
 6. AD- en identiteitsmigratie
 7. Integratie van IT-tools (bv. ITSM, systeembeheer)

 

Sogeti's kader inzake infrastructuurconsulting en -transformatie

Geïndustrialiseerde migraties

 1. Ervoor zorgen dat uw bedrijf zijn volledige potentieel bereikt door de beste technologische oplossingen in hun soort te gebruiken is een moeizaam en tijdrovend proces. Bestaande IT-omgevingen transformeren en migreren om nieuwe functionaliteiten te benutten en de productiviteit van uw werknemers te verhogen houdt zowel technologische als procesgerelateerde risico's in.

De afgelopen 10 jaar heeft Sogeti toonaangevende kaders en tools ontwikkeld om zowel Fortune 500-klanten als lokale leiders te migreren met 1500 tot meer dan 20.000 plaatsen. Sogeti koppelt onsite aanwezigheid van ervaren medewerkers aan industriële offshore levering om migraties voordeliger te maken, en kwaliteit en rendement op investeringen te garanderen.

Wij adviseren bedrijven die aan de technologische frontlinie staan over hoe ze hun omgeving kunnen stroomlijnen, met de nadruk op reorganisatie van bedrijfsprocessen.

 

Sogeti Migration Factory 2.0

 1. Migration Factory: beschikbaar voor Azure, System Center, Office 365
 2. Migratie van oudere infrastructuuromgevingen naar nieuwe oplossingen (virtualisatie, toestellen, cloud)
 3. Applicatiepackaging: Sogeti is een erkende marktleider die ook deskundig is inzake cloud, met name Azure packaging.
 4. Applicatietransformatie en -remediëring, van traditionele tot as-a-service-modellen
 5. Werkplek: Sogeti heeft al meer dan 200.000 plaatsen voor Office 365 en Windows 8 geïmplementeerd (meer dan 500.000 met implementaties ter plaatse)

Optimalisatie data center

Wij zijn experts wat de optimalisatie van data centers betreft en zorgen voor concrete besparingen in de totale kosten voor IT-activiteiten. Het onderhoud van weinig gebruikte apparatuur reduceren, functies die nauwelijks gebruikt worden verwijderen, toonaangevende disaster recovery-processen implementeren: Sogeti staat garant voor een verbeterd serviceniveau. Onze consultants en bedrijfsarchitecten helpen u met:

 1. Cloudbeoordeling en -geschiktheid
 2. Migratie naar de cloud (ter plaatse of privaat, hybride of volledig openbaar)
 3. Datacentertransformatie (bv. rationalisering infrastructuur en licenties, serverconsolidering, 'cloudificatie', datacenterverhuizing)
 4. Data- en opslagbeheer (bv. DRP, datacenter, storage-as-a-service)
 5. Verenigde communicatie- en samenwerkingsmigratie (bv. Lotus naar Exchange/SharePoint/Office 365)

todo todo
contacts
 • Mark Van Rafelghem
  Mark Van Rafelghem
  Operations Manager Infrastructure/ Cloud
  +322 722 12 45