Testautomatisering

Testautomatisering

De testautomatiseringsdiensten van Sogeti bieden u een snelle, op samenwerking gebaseerde manier om functionele tests uit te voeren. Daarvoor zorgen enerzijds het doeltreffend gebruik van tools en teams over de hele wereld die bepalen wat geautomatiseerd kan worden, en anderzijds verbeterde efficiëntie en versneld rendement op investeringen van bestaande testingtools.

Testautomatisering is een essentiële manier om de werkzaamheid, efficiëntie en dekking van uw softwaretests te verbeteren; het is met name nodig en waardevol als er blijvende inspanningen geleverd worden om dezelfde tests meermaals uit te voeren.

Versnelde geautomatiseerde testing kan gebruikt worden ter ondersteuning van testfasen in waterval-, iteratieve waterval- en agile ontwikkelingsmethodieken, zoals ontwikkeling, systeemintegratie, end-to-end, gebruikersaanvaarding en regressieve testfasen.

Modelgebaseerde testing

Modelgebaseerde testing is een methodiek en IT-toolset die bedoeld is om de creatie van testscripts te versnellen. Traditionele methoden vereisen van testprofessionals dat ze elke testscript en use case manueel aanmaken, een taak die zowel testingbekwaamheid als expertise ter zake vergt. Met behulp van modelgebaseerde testingtools kunnen bedrijven testcases genereren op basis van modellen om geteste applicaties, objecten of systemen te omschrijven. Eén model kan meerdere testcases genereren in veel minder tijd dan nodig zou zijn om hetzelfde aantal cases handmatig te schrijven. Modellen kunnen ook opnieuw worden gebruikt om andere applicaties met vergelijkbare functies te testen.

Voordelen te over

Geautomatiseerde testingdiensten sparen niet alleen geld uit, ze verhogen bovendien de kwaliteit en nauwkeurigheid van tests op een effectieve manier. Een succesvolle testautomatisering moet uw bedrijfsdoelen ondersteunen, en daarom is zorgvuldigheid geboden bij planning, voorbereiding, uitvoering en beheer, en zijn gespecialiseerde vaardigheden en infrastructuurmanagement vereist.

todo todo
contact
  • Djoy Billiet
    Djoy Billiet
    Operations Manager Digital
    +32 (0)2 708 11 11