Leiderschap in innovatie

Leiderschap in innovatie

SogetiLabs brengt vooraanstaande technologische experts uit het gehele Sogeti-universum samen. Het is er niet op gericht om uit te leggen hoe IT in elkaar zit, maar wel wat IT betekent voor bedrijven.

De laatste tien jaar heeft er een ingrijpende verandering plaatsgevonden op het vlak van IT-innovatie, van technologische innovatie naar bedrijfsinnovatie. Vroeger werden nieuwe IT-systemen bovenaan het economische spectrum geïntroduceerd door middel van overheids- en bedrijfsinvesteringen, waarna de innovaties langzaam kmo’s binnensijpelden alvorens ook hun opwachting te maken in thuiskantoren en bij eindklanten.

Het zou simplistisch en gevaarlijk zijn om te veronderstellen dat deze zogenoemde ‘consumerisatie van business IT’ niet relevant is voor bedrijven. De CIO heeft niet langer het monopolie op IT-systemen en hun toepassingen: van het directiekantoor tot de werkvloer wenden professionals technologie op onverwachte manieren aan om de productiviteit van het bedrijf te verbeteren.

VINT

VINT is een onderdeel van SogetiLabs dat toekomstige trends onderzoekt. VINT levert praktische inzichten over de mogelijke effecten en innovatieve toepassingen van nieuwe technologieën voor organisaties over de hele wereld. Deze waardevolle kennis stelt overheidsinstellingen en privébedrijven in staat om te anticiperen en zich voor te bereiden op de complexe dynamiek van de toekomst. VINT maakt gebruik van technologische innovaties om waarde te creëren en toekomstige ontwikkelingen te voorspellen. Als onderdeel van Sogeti, een vooraanstaande leverancier van technologiediensten voor bedrijven, brengt het al het talent en de creativiteit van technologische experts in Amsterdam, Parijs, Stockholm en Washington samen.

Diepgaand onderzoek
Aan de basis van VINT staat onze overtuiging dat informatietechnologie op zich geen belang heeft. Hoe complex IT ook is, het gaat niet om de functies of zelfs het vermoede potentieel. Waar het wel om gaat, is de feitelijke toepassing en het gebruik van technologische vernieuwingen die een meerwaarde kunnen zijn voor een organisatie. En niet elke technologie creëert waarde!

Dat is het addertje onder het gras. Het ligt voor de hand dat succesvolle technologische ontwikkelingen, en al zeker het praktische nut ervan, moeilijk of haast onmogelijk te voorspellen zijn. Daarbij kan VINT inzicht, inspiratie en richting bieden. Voor VINT komt voorspellen erop neer gezond verstand te gebruiken, te ontdekken welk verhaal er achter de statistieken schuilgaat, en onderzoek te doen naar menselijke, sociale en technologische trends en patronen.

We publiceren ons onderzoek al sinds 1994, en zorgen er daarbij steevast voor dat onze boeken en publicaties zowel voor de technisch onderlegde lezer als de leek toegankelijk zijn, en dat ze toegelicht worden met talloze voorbeelden uit het echte leven.

Meningen uitspreken
We zijn ook voorstander van open dialoog en vrije meningsuiting. Het mag niet verbazen dat VINT bestaat uit mensen die thuis zijn in nieuwe media, en die tal van bijdragen leveren aan diverse mediagerelateerde communities en websites. Op de bijzonder actieve VINT blog vindt u regelmatig nieuwe opinies en inzichten.

Storytelling
Wederzijdse dialoog is niet alleen essentieel om ons denken fris en levendig te houden, maar meer nog om ervoor te zorgen dat het relevant en toepasselijk is. Wij willen niet in een ivoren toren kruipen. Elk jaar organiseren we over de hele wereld diverse conferenties en evenementen waar we vooraanstaande denkers uit het bedrijfsleven en de academische wereld samenbrengen om nieuwe ideeën te delen over de technologische uitdagingen waar de samenleving en de bedrijfswereld tegenwoordig mee worden geconfronteerd.

Toegevoegde waarde voor bedrijven
Het onderzoek van VINT kan een andere kijk opleveren of ruimer inzicht bieden op technologische dynamiek, wat een stimulans kan zijn bij het uittekenen van de bedrijfsstrategie, of een katalysator voor baanbrekende denkprocessen en acties.

Expert Connect

SogetiLabs en VINT nemen deel aan Expert Connect, een wereldwijd initiatief van de Capgemini Group. In totaal bespreken en delen meer dan 1000 van onze deskundigen met u online hun inzichten op het vlak van technologie voor bedrijven. Een gelegenheid om contacten te leggen en te communiceren met mensen die uw passie delen.

todo todo
contact
 • Michiel Boreel
  Michiel Boreel
  Chief Technology Officer
  +31 347 22 10 02
 • Menno van Doorn
  Menno van Doorn
  Director of VINT
  +31 6 51 27 09 85